Schipholwakes
Om te herdenken, te bezinnen en te veranderen

--:: H O M E - P A G E ::-
Trouwe wakers  geven hun mening over migrantengevangenissen

In onze nieuwe rubriek "Opinie" beschrijven trouwe wakers  hoe ze aankijken tegen migrantengevangenissen.

Annemarie ten Brink bezocht onlangs een een symposium over re-integratie van gedetineerden en de belangrijke bijdrage daarbij van het vrijwilligerswerk. Haar bekroop een akelig gevoel want zoals zij zelf zegt in dit opiniestuk: "dit symposium heeft me nog weer eens heel duidelijk gemaakt: deze mensen zijn onschuldige vreemdelingen en horen niet in de gevangenis. " Klik hier om haar hele bijdrage te lezen

Iris van Haaren Bilthoven beschreef in haar gedicht de universele gevoelens die wij allemaal delen en ons verenigen : "Maar voelen wij niet dezelfde pijn" Klik hier om haar hele gedicht te lezen.

"Geld verslindende gevangenissen niet alleen immoreel maar ook onnuttig"
Coördinator van de wakegroep, Frits ter Kuile, leverde als eerste een bijdrage aan deze pagina. Hij schreef onder meer: "Hoewel de grenzen voor honderden miljoenen arme en rijke mensen gewoon open staan, worden we helemaal niet “overspoeld”.  Is er nog een beter bewijs nodig dat deze mensonterende en geld verslindende gevangenissen niet alleen immoreel maar ook onnuttig zijn? " Klik hier om zijn hele bijdrage te lezen.

Over deze organisatie | Site Map | Disclaimer | Contact | ©2007 www.schipholwakes.nl